Kent u de nieuwe verkeersregels in het buitenland? En bent u op de hoogte van de boetebedragen? Er zijn nog wel wat verschillen met Nederland. Zo raakt u in Italië uw rijbewijs kwijt als u niet handsfree belt en krijgt u in sommige landen korting op het boetebedrag als u zich aan de opgelegde termijnen houdt. Lees hier de verkeersregels zoals ze nu zijn.

Verkeersregels Duitsland
Sta je op de snelweg houd dan rekening met de hulpdiensten. De meest linkse rijbaan wijkt uit naar links, de anderen naar rechts. Zo ontstaat een doorgang. De veelbesproken tol komt er waarschijnlijk niet voor september.

Verkeersregels Italië
Belt u niet handsfree dan raakt u uw rijbewijs kwijt. Voor u als automobilist wil dat zeggen dat u in Italië geen meter meer mag rijden. De boete die er nog eens bij komt loopt van 161 euro tot 646 euro. Het rijverbod in Italië wil overigens niet zeggen dat u ook daarbuiten niet meer mag rijden. Bent u betrokken bij een ongeluk dan nemen ze ook uw mobiele telefoon in beslag.

Wie meer dan 50 kilometer te hard rijdt in Italië mag minsten 530 euro neertellen. Wanneer dit ’s nachts, tussen 22.00 uur en 07.00 uur uur is, komt daar nog een derde van het bedrag bovenop.
Vanaf 1,5 promille kan de auto in beslag genomen en als u pech hebt wordt deze per opbod meteen doorverkocht. Tenminste, als de bestuurder ook de eigenaar is.
Let er in dit land ook op dat u in de zomermaanden tot 14 oktober niet op winterbanden mag rijden.

Verkeersregels Frankrijk
Gaat u op de motor naar Frankrijk dan is het sinds november 2016 verplicht om handschoenen te dragen.

Verkeersregels Zwitserland
Wie zijn rijbewijs kwijt raakt vanwege een snelheidsovertreding voor minstens 12 maanden of onbeperkte tijd, krijgt het niet zomaar weer terug. Als u het terug krijgt dan zit er de aantekening op dat u vijf jaar lang alleen nog mag rijden met een zogenaamde blackbox in de auto. Vergelijkbaar met de zwarte doos in een vliegtuig is dit een apparaatje dat het rijgedrag elektronisch zal vastleggen. Een vergelijkbare straf bij alcohol. Je mag dan de eerste vijf jaar alleen nog autorijden met een alcoholslot in de auto.
Overtredingen zijn in dit land duur. In een 30 kilometer zone meer dan 40 kilometer te hard rijden en u gaat voor een jaar achter de tralies. Elders 80 kilometer harder dan toegestaan idem. De toegestane snelheid op snelwegen in Zwitserland is 120 kilometer per uur.

Verkeersregels België
Op de zogenaamde “gewestwegen”, wegen met een N en een nummer zoals de N74 of N2, gaat de maximumsnelheid van 90 terug naar 70 kilometer per uur. Langs driekwart van deze wegen stonden al borden dat je er niet harder dan 70 mocht. Nu gaat dit als maximum op al deze wegen gelden en zullen de ongeveer 30.000 borden verdwijnen.

Betaal op tijd
In sommige landen, zoals Frankrijk, Griekenland en Engeland, krijgt u korting. Deze kan oplopen tot 50% van het boetebedrag als u zich aan de opgelegde termijnen houdt. Bij boetes onder de 70 euro kun je problemen krijgen bij de grens als je een land in wilt reizen waar je nog een boete uit hebt staan.
Dit kan zelfs zover gaan dat je auto in beslag genomen wordt. Ook bij niet Europese landen kunnen dit soort problemen aan de grens ontstaan.
Wil je met een gerust hart op reis, check dan altijd even de verkeersregels in het vakantieland van je keuze. Sommige regels kunnen fors afwijken van wat je hier gewend bent. Hoogte van de boetes, mogelijke consequenties of aangehouden marges kunnen per land verschillen.

© WUCO AUTO'S
Disclaimer   |   Privacyverklaring   |   Cookiebeleid   |   Webdesign: Vindingrijck

logo-footer logo-footer

BLIJF OP DE HOOGTE:      

AFSPRAAK MAKEN