Voor de verkeersveiligheid én voor het milieu is het belangrijk dat uw auto in goede staat is. Daarom is de Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Bij deze jaarlijkse keuring wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieueisen voldoet. Dat is op lange termijn ook gunstig voor uw portemonnee, want eventuele mankementen kunnen zo op tijd verholpen worden.

Wettelijk verplicht: De APK is in Nederland wettelijk verplicht voor auto’s die minimaal 3 jaar oud zijn. U kunt uw auto alleen laten keuren bij autobedrijven in Nederland die door de RDW zijn erkend. Om de kwaliteit te waarborgen houdt de RDW steekproeven om de uitvoering van de APK-keuring te controleren. Ook is het belangrijk dat dat keurmeester aan bepaalde eisen voldoet.

Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen moeten worden. De datum van de eerste toelating is bepalend voor de keuring. Die datum is af te leiden van het kentekenbewijs deel 1. Drie jaar na deze datum moet de auto voor het eerst worden gekeurd.

Een APK keuring is geen onderhoudsbeurt. Wij adviseren onze klanten om dit samen te laten uitvoeren voor een betrouwbaar advies.

Meer weten? Bekijk hier het filmpje van de APK keuring bij Wuco! Bel ons voor een afspraak op 0541-515161 of maak een afspraak via onze site .

© WUCO AUTO'S
Disclaimer   |   Privacyverklaring   |   Cookiebeleid   |   Webdesign: Vindingrijck

logo-footer logo-footer

BLIJF OP DE HOOGTE:      

AFSPRAAK MAKEN