Herfst: 5 tips!

De herfst is weer begonnen! We hebben deze zomer al wat herfstweer gehad, maar het is slim om extra rekening te houden met (erg) slecht weer deze herfst. De herfst zorgt voor meer risico op de weg, omdat door het slechtere weer de weg gladder is en het eerder donker wordt. Daarom hebben wij 5 tips voor u, zodat u makkelijk door de herfst heen komt!

Rijden in de herfst

Tip 1: neem nog steeds een zonnebril mee

Rijden met een zonnebril op in de zomer doet bijna iedereen in Nederland. Probeer hem ook op te houden tijdens de herfst. Doordat het sneller donker wordt, komt de zon lager te staan. Dit kan erg hinderlijk zijn voor autorijders.

Tip 2: bewaar een extra jas in de auto
Tot oktober kan het weer in Nederland overdag nog erg aangenaam zijn. Daarom kunt u vergeten om een extra jas(je) mee te nemen in de auto. Alleen wordt het ’s ochtends en ’s avonds een stuk kouder, bijvoorbeeld door een herfst bui.

Daarom is het verstandig om een extra jas mee te nemen, zodat u niet ziek wordt en de volgende dag gewoon weer richting school of werk kan!

Tip 3: controleer of uw ruitenwisservloeistof antivries bevat
In de zomer gieten sommige bestuurders water in het ruitenwissersysteem in plaats van de daar voor bestemde vloeistof, dit raden wij nóóit aan, omdat water kan bevriezen. Tot diep in de zomer kan het ‘s nachts nog vriezen in Nederland.

Koop dus gewoon een fles ruitenwisservloeistof met antivries, zodat u geen last heeft van een bevroren ruitenwissersysteem en veilig de weg op kan, zonder vieze ruit!

Tip 4: laat winterbanden of all-season banden monteren
In de herfst is het wegdek vaak nat en glad door de bladeren en het slechte weer. Dit maakt autorijden lastig en er zijn meer risico’s. U kunt beter letten op uw snelheid of meer afstand houden op de auto voor u.

Maar wat het beste helpt: wissel uw zomerbanden in voor winterbanden of all-season banden!
Winterbanden hoeven niet duur te zijn en ze brengen zo veel meer gemak mee in de nattere en koudere seizoenen.

Tip 5: vraag een herfstcontrole aan bij uw dealer of online
Ook al heeft uw auto onlangs nog een grote beurt gehad, het is altijd slim om voor de herfst en de winter uw auto nog een keer te laten controleren. Dit doen wij bij WUCO Auto’s met alle plezier!

Dit waren onze tips voor het rijden in de herfst, wij hopen dat u er iets aan heeft. Voor advies kunt u altijd terecht bij WUCO Auto’s, wij staan altijd voor u klaar.

© WUCO AUTO'S
Disclaimer   |   Privacyverklaring   |   Cookiebeleid   |   Webdesign: Vindingrijck

logo-footer logo-footer

BLIJF OP DE HOOGTE:      

AFSPRAAK MAKEN