De vorige keer hebben wij u 5 tips gegeven om als bestuurder de herfst door te komen. 1 van de tips die wij behandeld hebben ging over het gebruiken van winter banden. Daar willen wij u graag meer informatie over geven, zodat u nog veiliger de weg op kan!

WANNEER MOET IK MET WINTERBANDEN RIJDEN?

Het weer wordt in de herfst en winter steeds minder voorspelbaar en kan dus plotseling omslaan. Het is niet slim om dan het risico te nemen om met de ‘’verkeerde’’ set banden de weg op te gaan, toch?
Onthoudt daarom de volgende regel: als de temperatuur onder de 7°C komt, moet u overstappen op winterbanden.

WAAROM MOET IK MIJN BANDENSET WISSELEN TUSSEN OKTOBER EN APRIL ?

Tussen oktober en april gaat de temperatuurdaling in, in ons land. Dit geeft dus goed aan wanneer het tijd is om van zomerbanden over te gaan op winterbanden. Als het kouder wordt dan 7°C, komen de zomerbanden niet meer tot hun recht. Wissel in deze periode naar winterbanden, deze zijn speciaal voor het koude en slechte weer geproduceerd. Winterbanden hebben rubbers die bij koud(er) weer zacht blijven en bezitten ook een grotere profieldiepte, deze eigenschappen zorgen voor een perfecte prestatie op de natte en gladdere wegen.

ZIJN WINTERBANDEN VERPLICHT?

Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland. Wel wordt het aangeraden op winterbanden te gebruiken in afgelegen gebieden, dat gevoeliger is voor slechtere weersomstandigheden. In andere Europese landen is het wel verplicht om te rijden met winterbanden. (Oostenrijk, Duitsland, Scandinavië, etc..). Dus zorg er voor dat u, voordat u zich buiten Nederland begeeft, de wet goed nakijkt!

De LAATSTE WINTERNBANDEN-TIP

Controleer, nadat de winterbanden aangebracht zijn, maandelijks de banden spanning van élke band. Bent u in een warmere omgeving? Voeg dan 0,2 bar toe aan de standaard bandenspanning om verschillen te voorkomen die worden veroorzaakt door de koudere temperaturen.

© WUCO AUTO'S
Disclaimer   |   Privacyverklaring   |   Cookiebeleid   |   Webdesign: Vindingrijck

logo-footer logo-footer

BLIJF OP DE HOOGTE:      

AFSPRAAK MAKEN