Het kopen van een (nieuwe) auto bestaat uit keuzes maken. Zo ook de keuze voor welke soort brandstof u moet kiezen. Benzine, diesel of lpg?

De keuze voor een benzine- of dieselauto of een auto op LPG hangt af van het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden. Voordat u een auto aanschaft is het dus raadzaam om te bepalen waar u de auto voor gaat gebruiken. Rijdt u er een paar keer per week mee naar de supermarkt of gaat u er jaarlijks twee keer mee op vakantie?

Omslagpunt benzine of diesel
Welke brandstof voor u goedkoper is, wordt bepaalt door het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Dit heet het omslagpunt. Wat de auto per kilometer kost is de leidraad om per geval te bekijken wat het voordeligst is. De kosten per kilometer kunt u berekenen met behulp van de autokostentool.

Rijden op lpg
LPG is veruit het voordeligst. Maar het inbouwen van een LPG-installatie kost geld en de wegenbelasting is fors hoger dan wanneer je op benzine of diesel rijdt. Als je een tweedehands auto overweegt en veel kilometers maakt per jaar, kan LPG zeer voordelig uitvallen als de auto al voorzien is van een LPG-installatie. LPG is ook veruit de schoonste autobrandstof.

Elektrisch rijden
Elektrisch rijden is beter voor het milieu en zorgt voor minder geluidsoverlast. Daarnaast is het opladen van een auto vele malen goedkoper dan tanken aan de pomp: het opladen van een elektrische auto kost ongeveer 6 euro. Het bereik van de gemiddelde elektrische auto is rond 150 km en dat aantal loopt op naarmate de technologie vordert. Voor een grote groep is elektrisch rijden een goed alternatief. Voor wie vaak verre ritten maakt, is een hybride auto een milieuvriendelijke keuze.

Rijgedrag en brandstof
Dieselmotoren hebben een ander karakter dan benzinemotoren. Vooral bij lage toeren heeft een dieselmotor meer trekkracht dan een benzinemotor. Daarom is een diesel ook beter geschikt om bijvoorbeeld een caravan te trekken.

© WUCO AUTO'S
Disclaimer   |   Privacyverklaring   |   Cookiebeleid   |   Webdesign: Vindingrijck

logo-footer logo-footer

BLIJF OP DE HOOGTE:      

AFSPRAAK MAKEN